Monday, March 24, 2008

Lima meile meeldis


Pealkirjas on k6ik 8eldud, aga peaks vist veidikene p6hjendama kah. Kindlasti aitas asjale kaasa see, et eelh22lestus oli negatiivne ning ootused ei olnud v2ga k6rged. Hommikusse vanalinna saabudes hakkasid aga kohe silma majad, mis v6inuks vabalt olla m6nes Euroopa suurlinnas. Esimene hotell, kuhu sisse vaatasime, oli peldik, mille eest taheti u 130 krooni. Teine oli ligi poole kallim, aga otse Plaza San Martínil, r6du kah veel kyljes. Igati kena koht vaatega kenale v2ljakule.


Higistasime ja vaatasime presidendipalee vahtkonnavahetust Lima peav2jakul. Nii v2ljak kui ka vahtkonnavahetus olid suurejoonelised, viimane veel lisaks ka naljakas. Kujutage ise ette punastes kuubedes ja sinistes pykstes t2iskasvanud mehi "Kondori lennu" saatel jalgu taevasse loopimas. Piilusime sisse ka kirikutesse ja kloostrisse. Viimases ei tohtinud kahjuks filmida ega pildistada, aga v6in 8elda, et viletsalt frantsiskaanlased ei elanud. Raamatukogu oli muljetavaldav.


Vanalinnast eemal mere kaldal ja kalju otsas asus uus ja uhke Miraflorese linnaosa. Arhitektuur jalust ei rabanud, aga mere22rsed pargid olid lahedad. Ei osanud siin midagi sellist oodata.


Peale silmailu pakkus pealinn loomulikult ka k6hur66me: v2rsked mereannid erineval kombel, nii grillitult kui laimimahlas marineeritult, head supid, jahedad piscoga kokteilid jne.


K2isime ka kinos, aga seal j2id head elamused kahjuks saamata. Millal l6petavad ameeriklased heade jaapani 6udusfilmide solkimise? Ma r22gin siin filmist "Yks vastamata k6ne". Ja "10000 a. e.m.a." oli selline saast, et s6nu ei j2tku. K2ige kaugelt m88da sellest filmist!

No comments: