Saturday, May 3, 2008

¿Por qué?

M88da t2navat tatsab kahe pika patsiga r66msav2rvilise heinasao taoline indiaanit2di ja poetab maha kommipabereid justkui Hansuke ja Greteke leivapuru. Noor naisterahvas topib s88mise k2igus tekkinud prahi kilekotti ja lennutab koti sundimatult bussiaknast v2lja. Ja ma ei saa aru. Neile on elamiseks antud nii ilusad kohad ja nad lagastavad nagu jaksavad. Kas ilumeel kaasneb syndimise, kasvatuse, hariduse v6i alles mingi elatustasemega? Kui iga p2eva l2bivaks teemaks on eluspysimine, siis ehk t6esti eriti ei huvita, kuidas su ymbruskond v2lja n2eb. Aga sealt edasi? Kui elad onnikeses keset tyhermaad, siis pole suurt muret - loobid prahi yle aia ja kyll tuul selle ajapikku minema kannab. Kui linnat2navaid ei koristataks, kas nad siis upuksid linnades oma prahi sisse lihtsalt 2ra?
R2paseid tee22ri ja prygim2gesid on olnud k6ikjal, aga k6ige hullemad tundusid olevat indiaanlased Boliivias. Kui bussit2is indiaanlasi Uyunis maha ronis, n2gid istmed ja p6rand v2lja, nagu oleks seal suure koguse s88davaga aega veetnud kari eelkooliealiseid lapsi. Tshiili ja Argentiina seej2rel lausa rabasid (lisaks yldisele kultuurishokile, sest nad n2evad v6rreldes varasemate riikidega lihtsalt nii euroopalikud v2lja) ka avalikes kohtades vedeleva prahi oluliselt v2iksema koguse ja yleyldise puhtusega. Kas selleks peab riigi SKP t6esti olema suurem kui X? V6i peab inimene olema teatud arvu aastaid koolis k2inud? Kui n2iteks kalli kodumaa peale m6elda, siis reeglina ei n2e kontoririietes inimest (kes tavaliselt on ysna mitu aastat koolis k2inud) avalikult t2navale sylitamas ega prahti loopimas. V6i l2heb see inimene p2rast t88d koju, v6tab lipsu eest ja l2heb prygikotte metsa alla tyhjendama?
Ja ikkagi, kuidas selle kaasasyndinud ilumeelega j22b? Kui mulle poleks v2iksena 6petatud, et praht visatakse prygikasti, kas mind siis ei h2iriks metsatukas sinilillede k6rval haisev prygihunnik?
Elo
PS Oleme vahepeatusel teel Argentiina j2rvede piirkonnast Patagooniasse. Iga p2ev toob uusi superilusaid (ja enamasti prygivabu;) vaateid. Yhtlasi j2tan ma nyyd blogimise maha. Yks ja teine on meilitsi kyll 8elnud, et loeb meid, aga kuna keegi siin midagi ei kommenteeri, siis on mul tekkinud selline "Muhv, n6udmiseni" tunne. Nii et seda, mida me viimase paari n2dalaga ette v6tame, saab v6ibolla teada Marekilt, mina vaikin kui haud.;)

6 comments:

Anonymous said...

Oh sind küll!

ma lihtsalt ei teadnud, mida peale idiootsete remarkida à la "meil on 20 kraadi sooja ja nurmenukud õitsevad ja vasrti algab /nüüd on juba läbi/ Suur Prügikoristusaktsioon" öelda.

dohh.

tervisi teise ilma!

v. said...

Aga "Muff, nõudmiseni"-stiil on ka väga tore - kolme aasta pärast, kui reisimuljed on juba ähmased, toksid aadressi veebilehitsejasse ja meenutad kirjutatu põhjal, kuidas oli. :-)

Inx said...

Ära jäta blogimise maha! Mulle nii meeldib su reisimuljeid lugeda:)

Marliis said...

Mina kiikan iga päev hommikul enne tööd siia blogisse. Lisaks kirjeldamatutele seiklustele naudin ma teie head keelekasutus. See on nauding omaette! Suur kiitus teile mõlemale stiilse ja vaimuka blogi eest. Marliis

Elo ja Marek said...

Oi kui tore, keegi ikka t6esti loeb:) Ja meil on muide ka idiootsete remarkide yle hea meel ning Eesti ilm pakub samuti huvi;) Aga eks me tuleme seda ilma-asja ja muid asju nyyd varsti oma silmaga vaatama.

Anonymous said...

elo, ma tahtsin vana blogijana öelda, et blogimine ongi selline üksildane tegevus. :) kadri