Friday, January 25, 2008

Esimesed p2evad

Esimesi olulisi 6ppetunde sellel reisil saabus hetkel, kui yleeile 6htul Caracases blogisse tehtud sissekanne justkui v6luv2el olematusse kadus. Siit moraal: ka hispaaniakeelses brauseris ei maksa vajutada "aceptar" ilma syvenemata, millega sa siis 6igupoolest n6ustud. Aga nyyd siis esimestest reisip2evadest. Marsruut Tallinn-Helsingi-Madriid-Frankfurt-Caracas m88dus suuremate komplikatsioonideta. Kohe esimesel hommikul Caracases sai taas kinnitust vana t6de "eestlane igas sadamas", sest oma hotelli fuajees kohtasime Kristinat, kellega olin Eestis t88alaselt p6gusalt kokku puutunud ja kes oli veetnud Venetsueelas kolm n2dalat ja parasjagu viimast p2eva. K2isime koos hommikust s88mas ja p2rast kohvikus, v2ga l6bus oli.
P2eva esimene missioon "Kolumbia viisa taotlemine" eba6nnestus, k2sti j2rgmisel hommikul kell 8 uuesti tulla. Teine missioon "2rme kollapalavikku haigestu" 6nnestus see-eest 200%. Mingi kohaliku haigla koridoris tegi s6bralik t2di meile paremasse k2sivarde kiiresti ja valutult vaktsiinisutsu ja seda t2iesti tasuta (Eestis oli vaktsiin otsas, syst oleks maksnud 375 krooni). Meie sihtpunktidest kuuldes saatis teine s6bralik t2di meid esimese t2di juurde tagasi, kes tegi meile mingi systi ka vasakusse k2sivarde. P2rast vaatasime internetist j2rgi, et mille vastu siis. Leetrid, selgus. Ja kas on olemas ka selline t6bi nagu Saksa leetrid? Igatahes oleme vaktsineeritud sellegi vastu.
Praktilistest asjadest ka, nagu n2iteks ajast ja rahast. Aeg on siin Eesti omast 6,5 h tagapool, see pool tundi on yks onu Hugo viimaseid v2ljam6eldisi. T6si, mitte p2ris originaalne - selliseid nihkes ajav88ndeid on maailmas veelgi. Rahaga toimus selle aasta alguses "reform" - kolm nulli v6eti l6pust 2ra, kuid k6rvuti on k2ibel nii vana kui ka uus v22ring. Valuutavahetus on reguleeritud ja dollari ametlik kurss 1 USD=2,15 tugevat bolivari (bolívar fuerte), kuid musta turu kurss v2hemasti poole soodsam. Mitteametliku kursiga vahetamist pakutakse praktiliselt igal pool, me polnud j6udnud veel seljakotte pagasilindilt maha laadida, kui mingi lennujaamat88taja meile 2ri tegemise eesm2rgil l2henes. Oleme raha vahetanud kursiga 1 USD = 4,3 b ja 4,5 b, mis pole kuuldavasti veel sugugi parim saak. Igatahes on hinnad mitteametlikku kurssi aluseks v6ttes m2rksa tarbijas6bralikumad kui need ametlikult oleksid.
Yleeile, st teisip2eva hommikul olime kell 7.35 kenasti Kolumbia konsulaadi ukse taga j2rjekorras ja saime viisataotlused sisse anda. Paraku lubati viisa alles esmasp2evaks, seniks pagesime koledast Caracasest Kariibi mere 22rde Puerto Colombiasse. J2tkab loodetavasti Marek.
Elo

1 comment:

v. said...

Hemingway tsitaadist kirjutab vana klassivend põhjalikumalt: http://www.oesel.ee/cheesoes/jutustab/?p=234 .